Prejsť na obsah
Krajské kolá

Kto sa stretne s Ronaldom? Legendárny turnaj pozná ďalšieho finalistu. Tešia sa žiaci z Dubnice nad Váhom

Trenčiansky kraj na majstrovstvách reprezentuje nový tím zo ZŠ P. Demitru.

Trenčín, 16. máj 2023: Víťazné pokriky, emócie a radosť z hry. To všetko prinieslo prešovské krajské kolo populárneho McDonald’s Cupu. Legendárneho turnaja, ktorý takmer štvrťstoročie spája malých futbalistov a futbalistky z celého Slovenska.

Trenčianskeho krajského kola sa zúčastnilo 9 najlepších futbalových tímov z celkového počtu 108 zapojených základných škôl z kraja. Svoju miestenku na celoslovenské finále získala ZŠ s MŠ P. Demitru z Dubnice nad Váhom, ktorá vo finálovom zápase porazila 4:1 ZŠ Slatinská z Beluše. „Súperi boli naozaj ťažkí, ale som rád, že sa nám podarilo vyhrať. Po dvadsiatich rokoch sa nám ako škole podarilo postúpiť na takéto významne podujatie. Žiaci a žiačky si určite zaslúžili postúpiť na Majstrovstvách Slovenska do Popradu,“ hovorí tréner víťazného tímu Jozef Kamenčík zo ZŠ s MŠ P. Demitru z Dubnice nad Váhom. Ako ďalej dodal, na finále ideme s pokorou a pôjdeme od zápasu k zápasu a uvidíme ako sa nám bude dariť.

Až 1 010 základných škôl sa prihlásilo do 24. ročníka McDonald´s Cup – ide o historický rekord v počte registrovaných škôl. Vyhlasovateľom je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR a odborným garantom je Slovenský futbalový zväz a je určený pre školské futbalové tímy žiakov a žiačky prvého stupňa základných škôl.

Každý gól sa počíta

Na trávniku Futbalového štadiónu Trenčín – Záblatie sa hralo v troch skupinách. Napätie a skvelé futbalové výkony malých futbalistov a futbalistiek trvali do posledného odpískania. Počas celého krajského finále v Trenčíne padlo 86 gólov. Pripočítajú sa ku všetkým doterajším streleným gólom a po finále všetky góly premení McDonald’s na finančnú sumu, ktorú venuje na charitu pre rodiny s deťmi v slovenských nemocniciach.

 „McDonald’s Cup premení každý jeden gól na finančný príspevok pre organizáciu Ronald McDonald House Charities (RMHC)  a malí športovci tak pomôžu aj svojim rovesníkom v detských nemocniciach,“ informuje Lucia Poláčeková a dopĺňa,  „RMHC  pomáha od roku 2003 s renováciami a rekonštrukciami oddelení v detských nemocniciach v rámci celého Slovenska tak, aby mohli byť najbližší rodinní príslušníci pri svojich hospitalizovaných deťoch aj v náročných chvíľach.“

Futbalové talenty Trenčína   

Medzi hviezdy trenčianskeho krajského kola patrí Najlepší strelec Michal Chudý zo ZŠ Slovanská v Považskej Bystrici, Lucas Zapotka sa stal Najlepším hráčom podujatia zo ZŠ s MŠ P. Demitru z Dubnice n/Váhom a Najlepšia hráčka pochádza z víťazného tímu a je ňou Sofia Kopilcová z Dubnice n/Váhom. „Bol to veľmi ťažký turnaj, ale hralo sa mi dobre, posledný zápas bol náročný ale s chalanmi sme to spoločne dali a vyhrali sme,“ povedala Sofia. Výborne chytal góly Najlepší brankár zo ZŠ Školská z Nitrianskeho rudna Tomáš Šopoň a Najlepšou strelkyňou sa stala Natália Cebáková zo ZŠ Školská z Nitrianskeho rudna.

McDonald’s Cup poznám z Českej republiky, je to úžasná vec, rád by som pochválil organizátorov je to “pecka“, keď vidím deti, aké sú nadšené z hry, keď dostanú víťazný pohár je to úžasné. Dnes sme videli mnoho futbalových talentov na trávniku čo je výborné, deti majú mať pozitívny vzťah k športu,“ hovorí tréner AS Trenčín František Straka, ktorý oceňoval hráčov a hráčky, spoločne s futbalistami AS Trenčín.

Majstri Slovenska uvidia legendárneho Ronalda

Víťaz z Trenčianskeho kraja postupuje na celoslovenské finále, ktoré sa uskutoční 6. a 7. júna v Národnom tréningovom centre SFZ v Poprade. Chlapci a dievčatá budú súťažiť o cenné trofeje, medaily, množstvo darčekových predmetov, ale najmä o hlavnú cenu, ktorou je finančný dar 5 000 eur. Noví šampióni získajú vstupenky na kvalifikačný zápas na majstrovstvá Európy 2024 Slovensko – Portugalsko, ktorý sa uskutoční 8. septembra 2023 v Bratislave.

„Víťaz dostane finančný dar na podporu športu v danej škole. Deti sa môžu tešiť na jedinečné stretnutie s legendárnym futbalistom Ronaldom,“ lákavou cenou uzavrela Lucia Poláčeková z McDonald’s Slovakia.

CELKOVÉ VÝSLEDKY 24. ročník McDonald’s Cupu 2023

Finále Trenčianskeho krajského kola:

1. ZŠ s MŠ P. Demitru, Centrum II 87, Dubnica nad Váhom

2. ZŠ Slatinská 3, Beluša

3. ZŠ Školská 492/15, Nitrianske Rudno           

4. ZŠ Štúrova 18, Myjava                                

5. ZŠ Slovanská 1415/7, Považská Bystrica

6. ZŠ Veľkomoravská 12, Trenčín

7. ZŠ sv. Jána, Klčové 87, Nové Mesto nad Váhom       

8. ZŠ s MŠ Veľká okružná 19, Partizánske       

9. ZŠ Duklianska 1, Bánovce n/Bebravou                                 

Individuálne ocenenia:

Najlepší hráč:              Lucas Zapotka, ZŠ s MŠ P. Demitru, Centrum II 87, Dubnica nad Váhom

Najlepšia hráčka:        Sofia Kopilcová,  ZŠ s MŠ P. Demitru, Centrum II 87, Dubnica nad Váhom

Najlepší strelec:          Michal Chudý, ZŠ Slovanská 1415/7, Považská Bystrica      

Najlepšia strelkyňa:    Natália Cebáková, ZŠ Školská 492/15, Nitrianske Rudno

Najlepší brankár:        Tomáš Šopoň, Mráz, ZŠ Školská 492/15, Nitrianske Rudno  

Podobné novinky

Dunajská Lužná Keď poviete futbalový turnaj detí, väčšine fanúšikov sa vybaví McDonald’s Cup. Najväčšie športové podujatie svojho druhu na Slovensku. Za 25 rokov si tento legendárny turnaj zahralo viac ako 250-tisíc chlapcov a dievčat, ktorí vytvorili 36-tisíc tímov. Priam neuveriteľné čísla! Na organizácii sa za štvrťstoročie podieľalo viac ako 100-tisíc organizátorov, ktorí tento raz pripravili … Continued

Jaslovské Bohunice Keď poviete futbalový turnaj detí, väčšine fanúšikov sa vybaví McDonald’s Cup. Najväčšie športové podujatie svojho druhu na Slovensku. Za 25 rokov si tento legendárny turnaj zahralo viac ako 250-tisíc chlapcov a dievčat, ktorí vytvorili 36-tisíc tímov. Priam neuveriteľné čísla! Na organizácii sa za štvrťstoročie podieľalo viac ako 100-tisíc organizátorov, ktorí tento raz pripravili … Continued

Považská Bystrica, 14. máj 2024 Keď poviete futbalový turnaj detí, väčšine fanúšikov sa vybaví McDonald’s Cup. Najväčšie športové podujatie svojho druhu na Slovensku. Za 25 rokov si tento legendárny turnaj zahralo viac ako 250-tisíc chlapcov a dievčat, ktorí vytvorili 36-tisíc tímov. Priam neuveriteľné čísla! Na organizácii sa za štvrťstoročie podieľalo viac ako 100-tisíc organizátorov, ktorí … Continued

Sleduj atmosféru turnaja na Instagrame