Prejsť na obsah

Rozhýbme našich malých školákov

S týmto heslom vynikli video tréningy McDonald´s Cupu pre malých školákov počas obdobia korony. Organizátori najväčšieho školského futbalového turnaja, odborný garant turnaja Slovenský futbalový zväz v spolupráci s generálnym partnerom, natočili dve série krátkych tréningových videí.

Obmedzený režim počas pandémie nepriaznivo ovplyvnil fyzické i duševné zdravie školákov. Väčšina z nich totiž počas bežného školského roka navštevovala rôzne športové krúžky. Tie však boli na dlhé mesiace pozastavené, alebo sa hralo vo veľmi obmedzenom režime. Telesná výchova absentovala úplne. Deti tak prichádzali o aktívny pohyb a spoločnosť rovesníkov, čo sa odrážalo aj na ich kondícii a pohode.

Video tréningy

Individuálne tréningy

Prvá séria DOMÁCICH INDIVIDUÁLNYCH TRÉNINGOV bola určená malým futbalistom a futbalistkám a pomohli im rozhýbať usedené nohy doma po online vyučovaní, hre na počítači či mobile. Jednoduché atletické cviky a tréningové zostavy s bežnými pomôckami zvládli deti doma bezpečne aj samé.

Cvičenie pre deti pod taktovkou odborníkov bolo jednoduché, bezpečné, aj zábavné. Z lekcií sa deti naučili bezpečne strečingovať, rozvíjali svoje pohybové zručnosti, zlepšili si kondíciu i vytrvalosť, a to všetko na vlastných detských izbách alebo doma na záhradách. Osvojili si triky s loptou, ktorými určite zaujali kamarátov, keď sa opäť stretli v krúžkoch a na ihriskách. Jeden z tréningov si vyskúšal i obľúbený youtuber Expl0ited a svoje triky predviedli aj futbaloví freestalisti Lucia Kevická a Peter Herstek. Patrón turnaja Róbert Boženík doma tiež nezaháľal a pozval deti na svoj krátky domáci tréning.

Všetky tréningy

Skuipinové tréningy

Po postupnom uvoľňovaní Covid opatrení prišla na rad druhá séria SKUPINOVÝCH TRÉNINGOV. V tej McDonald´s Cup priniesol efektívny návod na skupinové trénovanie a zlepšenie futbalových zručností na ihrisku alebo školskom dvore. Všetky videá boli koncipované ako inštruktážny materiál pre pedagógov prvého stupňa základných škôl a učiteľov telesnej výchovy. Priniesli im zrozumiteľný návod na prípravu hravej hodiny telesnej výchovy, zameranej na futbal a konkrétnu vekovú kategóriu žiakov.

Videá tiež šikovne poslúžili vychovávateľkám v školách, pre vytvorenie zmysluplných súťažných aktivít v popoludňajších hodinách po skončení klasického vyučovania. Počas letných prázdnin ich zase využili organizátori detských a športových táborov a kempov. Druhou sériou tréningov učiteľov a malých futbalistov previedol obľúbený mladý herec Oliver Oswald, ktorý sa v detstve tiež venoval futbalu. Šikovný futbalista Bony so svojou partiou šikovných spoluhráčov a spoluhráčok v plnej kráse predstavili svoje futbalové talenty a zručnosti.

Všetky tréningy

Sleduj atmosféru turnaja na Instagrame